Qvevri’ jest winem kupażowanym z odmian Seyval Blanc i Traminer wytworzonym tradycyjną metodą długiej maceracji.
Ta techniką powstają wina naturalne tzw.” wina pomarańczowe”. Jest ono wyraźnie garbnikowe z aromatami mirabelki, renklody, dojrzałego jabłka, przypraw takich jak goździki, biały pieprz, imbir, gałka muszkatołowa i liść laurowy oraz ziół, stabilizowane naturalną metodą poprzez długie leżakowanie.
Wino niefiltrowane. Ewentualny osad na dnie nie obniża jakości wina. Jest rezultatem naturalnego dojrzewania i ograniczenia do minimum zabiegów przed rozlewem.
Składniki: winogrona
WARTOŚĆ 293 KJ ENERGETYCZNA 70 KCAL (w 100 ml)
węglowodany w tym cukry. 2 g/l
białko. 0,1 g sól 0,1 g tłuszcz w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,0 g
EKO PL-EKO-02 Rolnictwo UE
Jesteśmy dumni z posiadania certyfikatu produkcji ekologicznej, który potwierdza nasze zobowiązanie do środowiska. Nasze wina, tworzone z pasją, są nie tylko ekologiczne, ale także idealne dla wegan, zapewniając wyjątkowe doznania smakowe z poszanowaniem dla natury.
Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie.ZgodaNie wyrażam zgodyPolityka prywatności