
Johann M.A.C.
Białe wytrawne
Szczepy: Johaniter
Wino wytworzone tradycyjną metodą długiej maceracji. Jest niefiltrowane i nieklarowane, fermentowane częściowo na „dzikich drożdżach”, mocno taniczne, z wyraźnymi aromatami ‘beczkowymi’, karmelu, dojrzałej renklody. Stabilizowane naturalną metodą poprzez długie leżakowanie w dębowej beczce.
Wyprodukowano tylko 280 butelek

Frank natur
Czerwone wytrawne
Szczepy: Frontenac
Wino wytworzone tradycyjną metodą długiej maceracji. Jest to wino naturalne, niefiltrowane, nieklarowane, fermentowane na własnych drożdżach. Jest ono wyraźnie garbnikowe z aromatami gorzkiej czekolady, powideł śliwkowych i wędzonej śliwki, orzechów włoskich. Stabilizowane wyłącznie naturalną metodą poprzez długie leżakowanie w dębowej beczce. Niewielka ilość siarczynów pochodzi z aktywności drożdży – nie zostały one dodane z zewnątrz w czasie winifikacji.
Wyprodukowano tylko 280 butelek

St. Laurent
Czerwone wytrawne
Szczepy: St. Laurent
St. Laurent jest winem jednoszczepowym o intensywnej purpurowej barwie, pachnące wiśniami, jeżynami, wyczujemy także nuty ziołowe i dymne. Wino leżakowało 10 miesięcy w dębowych beczkach.

Rose
Różowe półwytrawne
Szczepy: Bolero, Marechal Foch, Rondo
Klasyka różowego wina w niezwykle przyjemnym wydaniu. Soczyste, słodkawe owoce truskawki, maliny, poziomki i jeżyny, umiejętnie zrównoważone w ustach, pozwalające cieszyć się tak słodkimi akcentami, jak i dobrą, orzeźwiającą kwasowością.
Idealny wybór nie tylko na lato!

Sey Sey
Białe półwytrawne
Szczepy: Seyval Blanc
Jeden ze znaków firmowych i najbardziej popularnych win w ofercie, po którego kolejny rocznik, wielu wiernych fanów sięga w ciemno. Jednoszczepowe wino, które w idealny, zrównoważony sposób łączy w sobie aromaty egzotycznych owoców melon, ananas z odrobiną nut ziołowych i przyjemną słodyczą. Całość wieńczy przyjemna, ożywcza kwasowość. Dobrze schłodzone daje ogromnie dużo frajdy.

Hibia
Białe wytrawne
Szczepy: Cserszegi Fuszeres, Hibernal, Johaniter, Muscat O, Traminer
Wino o pięknej jasnożółtej barwie i intensywnym połysku . Aromaty gruszki, melona, ananasa i kwiatu jaśminu i dzikiej róży umiejętnie łączą się z dobra kwasowością. Wrażenie robi struktura wina, nie tylko sprawiająca iż jest ono świetnym partnerem do posiłków, ale i zapewniająca dobry potencjał starzenia.

Lumini
Białe wytrawne
Szczepy: Hibernal, Johaniter, Pinot Blanc, Seyval Blanc, Solaris
Wino o pięknej słomkowej barwie z połyskliwymi refleksami.
W aromatach dominują nuty kwiatu czarnego bzu, pokrzywy, białych owoców oraz charakterystyczne nuty skórki grejpfruta i papaji. Dobra równowaga i odświeżające zakończenie. Wino idealne do owoców morza, sałatek ,ryb i dań kuchni azjatyckiej.

Inspira Volcano
Białe wytrawne
Szczepy: Hibernal, Seyval Blanc, Sibera
Wyjątkowe wino winnicy powstałe z inspiracji wizytą w węgierskim regionie Somlo. Starzone w używanej węgierskiej beczce, imponuje aromatami dojrzałych cytrusów, brzoskwini i mango, którym towarzyszą nuty balsamiczne, a nawet eukaliptusowe. Przy tym, zachowujące imponującą dozę świeżości i potencjał do dalszego starzenia.

Rege
Czerwone wytrawne
Szczepy: Cabernet Cortis., Regent
Wino o pięknej purpurowej barwie z fioletowymi refleksami. Wyraźne aromaty czerwonych owoców – wiśni, jeżyn i czerwonej porzeczki, którym towarzyszą nuty korzenne i pieprzne. W mocnej strukturze wyróżnia się dobra tanina, całość spina dobrze zrównoważona kwasowość. Wino eleganckie, z potencjałem na przyszłość.

Ma-Fo
Czerwone wytrawne
Szczepy: Frontenac, Leon Millot
Wino o głębokiej, purpurowej barwie oraz dobrej koncentracji.
Bogate w aromaty ciemnych owoców, suszonych śliwek oraz wyraźnie zaznaczonymi nutami wanilii i tostu. Wino mocno zbudowane, gorące w ustach , co jest charakterystyczne dla użytego do fermentacji szczepu drożdży.
Szczególnie polecamy do wołowiny.

Ro Do
Czerwone wytrawne
Szczepy: Bolero, Cabernet Cortis., Marechal Foch, Regent, Rondo
Połyskliwe purpurowe wino z typowymi dla tej odmiany aromatami świeżych, czerwonych owoców: czereśni, wiśni, jeżyn i czarnych jagód. W tle delikatne nuty beczkowe. Dość lekkie, z dobrą kwasowością, świetnie smakuje lekko schłodzone. Idealne połączenie do kaczki i lekkich makaronów.

Geltus
Czerwone wytrawne
Szczepy: Zweigelt
Wino o pięknej rubinowej barwie
Jedna z najciekawszych interpretacji tego szczepu, zachowująca jego wszystkie cechy charakterystyczne – wyraźne aromaty czereśni, jeżyn i wiśni, którym towarzyszą nuty czarnego pieprzu i wędzonej papryki. Dobra, taniczna i nieco ziemista struktura. Dobra zrównoważona kwasowość, gwarantuje dobry potencjał starzenia.

Qvevri
Białe wytrawne
Szczepy: Johaniter, Seyval Blanc
Absolutnie wyjątkowe wino fermentujące i dojrzewające w oryginalnych, gruzińskich amforach. Niefiltrowane, o wyraźnie pomarańczowej barwie, przepełnione jest unikalnymi aromatami skórki pomarańczowej, suszonych owoców, orzechów i goździków. W smaku pojawia się także charakterystyczna, słonawa nuta, a w zakończeniu – wyraźna kwasowość. Wino o sporym potencjale starzenia i idealnych parametrach łączenia z wieloma posiłkami.

Raisins
Białe naturalnie słodkie
Szczepy: Hibernal, Solaris
Wino o przepięknej nasyconej bursztynowej barwie, wyraźnie oleiste, przepełnione aromatami dojrzałych owoców egzotycznych, gruszki w syropie, konfitury brzoskwiniowej, miodu z delikatnymi, korzennymi niuansami. Przyjemnie zaakcentowana kwasowość sprawia, że wino zachowuje świeżość, nie męczy i jest idealnym partnerem do słodkich sałatek lub pleśniowych serów.

Remare
Czerwone wytrawne
Szczepy: Marechal Foch, Regent
Wino o pięknej nasyconej barwie.
W aromacie wyczuwamy jeżyny, czerwoną porzeczkę, wiśnie w likierze, wędzoną śliwkę. Średnio zbudowane, zrównoważone pikantne w finiszu z lekko wyczuwalną nutą dębową. Zyskuje po kilkuminutowym napowietrzeniu w kieliszku

Valmus
Białe półwytrawne
Szczepy: Muscaris, Muscat, Seyval Blanc, Solaris
Kupaż o zdecydowanym charakterze – z jednej strony charakterystyczne nuty muszkatołowe i różane, którym towarzyszą białe owoce i nuty balsamiczne, z drugiej dobra struktura i ciekawy, ziołowy posmak.
Doskonałe do nie tłustych ryb i owoców morza.

Riesling
Białe wytrawne
Szczepy: Riesling
Wino o jasnożółtej barwie z zielonymi refleksami.
W aromacie wyczujemy owoce cytrusowe, jabłka, brzoskwinię oraz delikatne nuty mineralne charakterystycznej dla szczepu. Wyraźna kwasowość sprawia, że to wino będzie świetnym partnerem dla wielu potraw. Szczególnie polecamy do owoców morza, sushi, ryb, drobiu oraz szparagów.
Wino ze sporym potencjałem starzenia

Pinot Noir
Czerwone wytrawne
Szczepy: Pinot Noir
Wino o jasnoczerwonej barwie, z rubinowymi akcentami, uwodzi aromatami młodej czereśni, wiśni i poziomki. Wyczuwalne nuty wanilii pochodzą od starzenia wina w beczce. Całość bardzo dobrze zintegrowana, z przyjemną kwasowością i długim potencjałem leżakowania. Idealny wybór do kaczki i pasztetów.