Rose

Różowe półwytrawne

Szczepy: Bolero, Marechal Foch, Rondo

Klasyka różowego wina w niezwykle przyjemnym wydaniu. Soczyste, słodkawe owoce maliny, poziomki i jeżyny, umiejętnie zrównoważone w ustach, pozwalające cieszyć się tak słodkimi akcentami, jak i dobrą, orzeźwiającą kwasowością.
Idealny wybór nie tylko na lato!

Sey Sey

Białe półwytrawne

Szczepy: Seyval Blanc

Jeden ze znaków firmowych i najbardziej popularnych win w ofercie, po którego kolejny rocznik, wielu wiernych fanów sięga w ciemno. Jednoszczepowe wino, które w idealny, zrównoważony sposób łączy w sobie aromaty egzotycznych owoców melon, ananas z odrobiną nut ziołowych i przyjemną słodyczą. Całość wieńczy przyjemna, ożywcza kwasowość. Dobrze schłodzone daje ogromnie dużo frajdy.

Hibia

Białe wytrawne

Szczepy: Cserszegi Fuszeres, Hibernal, Muscaris, Solaris, Traminer

Wino o pięknej jasnożółtej barwie i intensywnym połysku . Aromaty gruszki, melona, ananasa i kwiatu jaśminu i dzikiej róży umiejętnie łączą się z dobra kwasowością. Wrażenie robi struktura wina, nie tylko sprawiająca iż jest ono świetnym partnerem do posiłków, ale i zapewniająca dobry potencjał starzenia.

Lumini

Białe wytrawne

Szczepy: Hibernal, Johaniter, Pinot Blanc, Seyval Blanc, Solaris

Wino o pięknej słomkowej barwie z połyskliwymi refleksami.
W aromatach dominują nuty kwiatu czarnego bzu, pokrzywy, białych owoców oraz charakterystyczne nuty skórki grejpfruta i papaji. Dobra równowaga i odświeżające zakończenie. Wino idealne do owoców morza, sałatek ,ryb i dań kuchni azjatyckiej.

Inspira Volcano

Białe wytrawne

Szczepy: Hibernal, Seyval Blanc, Sibera

Wyjątkowe wino winnicy powstałe z inspiracji wizytą w węgierskim regionie Somlo. Starzone w używanej węgierskiej beczce, imponuje aromatami dojrzałych cytrusów, brzoskwini i mango, którym towarzyszą nuty balsamiczne, a nawet eukaliptusowe. Przy tym, zachowujące imponującą dozę świeżości i potencjał do dalszego starzenia.

Rege

Czerwone wytrawne

Szczepy: Cabernt Cortis, Regent

Wino o pięknej purpurowej barwie z fioletowymi refleksami. Wyraźne aromaty czerwonych owoców – wiśni, jeżyn i czerwonej porzeczki, którym towarzyszą nuty korzenne i pieprzne. W mocnej strukturze wyróżnia się dobra tanina, całość spina dobrze zrównoważona kwasowość. Wino eleganckie, z potencjałem na przyszłość.

Ma-Fo

Czerwone wytrawne

Szczepy: Frontenac, Leon Millot

Wino o głębokiej, purpurowej barwie oraz dobrej koncentracji.
Bogate w aromaty ciemnych owoców, suszonych śliwek oraz wyraźnie zaznaczonymi nutami wanilii i tostu. Wino mocno zbudowane, gorące w ustach , co jest charakterystyczne dla użytego do fermentacji szczepu drożdży.
Szczególnie polecamy do wołowiny.

Ro Do

Czerwone wytrawne

Szczepy: Rondo

Połyskliwe purpurowe wino z typowymi dla tej odmiany aromatami świeżych, czerwonych owoców: czereśni, wiśni, jeżyn i czarnych jagód. W tle delikatne nuty beczkowe. Dość lekkie, z dobra kwasowością, świetnie smakuje lekko schłodzone. Idealne połączenie do kaczki i lekkich makaronów.

Geltus

Czerwone wytrawne

Szczepy: Zweigelt

Wino o pięknej rubinowej barwie
Jedna z najciekawszych interpretacji tego szczepu, zachowująca jego wszystkie cechy charakterystyczne – wyraźne aromaty czereśni, jeżyn i wiśni, którym towarzyszą nuty czarnego pieprzu i wędzonej papryki. Dobra, taniczna i nieco ziemista struktura. Dobra zrównoważona kwasowość, gwarantuje dobry potencjał starzenia.

Qvevri

Białe wytrawne

Szczepy: Johaniter, Seyval Blanc

Absolutnie wyjątkowe wino fermentujące i dojrzewające w oryginalnych, gruzińskich amforach. Niefiltrowane, o wyraźnie pomarańczowej barwie, przepełnione jest unikalnymi aromatami skórki pomarańczowej, suszonych owoców, orzechów i goździków. W smaku pojawia się także charakterystyczna, słonawa nuta, a w zakończeniu – wyraźna kwasowość. Wino o sporym potencjale starzenia i idealnych parametrach łączenia z wieloma posiłkami.

Raisins

Białe naturalnie słodkie

Szczepy: Hibernal, Solaris

Wino o przepięknej nasyconej bursztynowej barwie, wyraźnie oleiste, przepełnione aromatami dojrzałych owoców egzotycznych, gruszki w syropie, konfitury brzoskwiniowej, miodu z delikatnymi, korzennymi niuansami. Przyjemnie zaakcentowana kwasowość sprawia, że wino zachowuje świeżość, nie męczy i jest idealnym partnerem do słodkich sałatek lub pleśniowych serów.

Remare

Czerwone wytrawne

Szczepy: Marechal Foch, Regent

Wino o pięknej nasyconej barwie.
W aromacie wyczuwamy jeżyny, czerwoną porzeczkę, wiśnie w likierze, wędzoną śliwkę. Średnio zbudowane, zrównoważone pikantne w finiszu z lekko wyczuwalną nutą dębową. Zyskuje po kilkuminutowym napowietrzeniu w kieliszku

Valmus

Białe półwytrawne

Szczepy: Johaniter, Muscaris, Muscat, Solaris

Kupaż o zdecydowanym charakterze – z jednej strony charakterystyczne nuty muszkatołowe i różane, którym towarzyszą białe owoce i nuty balsamiczne, z drugiej dobra struktura i ciekawy, ziołowy posmak.
Doskonałe do nie tłustych ryb i owoców morza.

Riesling

Białe wytrawne

Szczepy: Riesling

Wino o jasnożółtej barwie z zielonymi refleksami.
W aromacie wyczujemy owoce cytrusowe, jabłka, brzoskwinię oraz delikatne nuty mineralne charakterystycznej dla szczepu. Wyraźna kwasowość sprawia, że to wino będzie świetnym partnerem dla wielu potraw. Szczególnie polecamy do owoców morza, sushi, ryb, drobiu oraz szparagów.
Wino ze sporym potencjałem starzenia

Pinot Noir

Czerwone wytrawne

Szczepy: Pinot Noir

Wino o jasnoczerwonej barwie, z rubinowymi akcentami, uwodzi aromatami młodej czereśni, wiśni i poziomki. Wyczuwalne nuty wanilii pochodzą od starzenia wina w beczce. Całość bardzo dobrze zintegrowana, z przyjemną kwasowością i długim potencjałem leżakowania. Idealny wybór do kaczki i pasztetów.