...

Nasze Wina Półwytrawne

Wyświetlanie wszystkich wyników: 3

Wina półwytrawne

Wina półwytrawne produkuje się z takich samych winogron jak wina wytrawne oraz słodkie. O tym, czy wino można nazwać półwytrawnych przesądza ilość cukru resztkowego w jego składzie. Cukier resztkowy to taki, który nie został przefermentowany i pozostał w winie po skończeniu jego fermentacji. Zawartość cukru resztkowego w winach półwytrawnych wynosi od 4 do 12 g/l.

W winach półwytrawnych bardzo ważna jest kwasowość wina, która równoważy pozostawiony cukier aby nie był on za bardzo wyczuwalny a wino nie było mdłe. Wina półwytrawne mogą być pite samodzielnie lub z daniami kuchni azjatyckiej, makaronami, sałatkami.

Shopping Cart

Czy masz ukończone 18 lat?

Musimy Cię Zapytać Zanim Przejdziesz Dalej

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.