Wina Półsłodkie

Wina półsłodkie produkuje się z takich samych winogron jak wina wytrawne oraz słodkie. O tym, czy wino można nazwać półsłodkimi przesądza ilość cukru resztkowego w jego składzie. Cukier resztkowy to taki, który nie został przefermentowany i pozostał w winie po skończeniu jego fermentacji

Zawartość cukru resztkowego w winach półsłodkich wynosi od 12 do 45 g/l. Wina półsłodkie charakteryzują się wyrazistą, ale nieprzytłaczającą słodyczą oraz aromatami świeżych owoców i kwiatów. Kwasowość równoważy cukier resztkowy.

Dzięki temu mają dość szerokie zastosowanie w foodpairingu: mogą byś podane jako aperitiff, do owocowych deserów, pieczonych warzyw, delikatnych mięs i wyrazistych serów.

Wyświetlanie jednego wyniku

Koszyk
<# if ( data.permalink ) { #> <# } #> <# } #> <# if ( data.cta ) { #>

{{ data.cta }}

<# } #> <# if ( ! data.permalink ) { #> <# } else { #> <# } #> {{{ data.title }}} <# if ( ! data.permalink ) { #> <# } else { #> <# } #> <# if ( data.formatted_attributes.length ) { #>
<# var i; for( i = 0; i < data.formatted_attributes.length; i++ ) { #>
{{ data.formatted_attributes[i].name }}:
{{{ data.formatted_attributes[i].options_html }}}
<# } #>
<# } #> <# if ( 'variable' === data.type ) { #>
<# var i; for( i = 0; i < data.variations_attributes.length; i++ ) { #> <# } #>
<# } #> <# if ( data.discounted_price_html ) { #>

data-wcssb_o_content="{{ data.discounted_price_html }}" <# } #> > <# if ( 'variable' != data.type ) { #> {{{ data.discounted_price_html }}} <# } else { #> {{{ data.default_discounted_price_html }}} <# } #>

<# } #> <# if ( 'onbackorder' == data.stock_status && 'variable' != data.type ) { #> {{{ data.stock_html }}} <# } #> Dodaj do koszyka